ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΤ/2019/3

Μητρώο: ΔΤ/2019/3                                            10 Απρ 2019

Τον Απρίλιο τα μέλη της ειδικότητας Υποβρύχιας Έρευνας & Διάσωσης του Τομέα Υγρού Στοιχείου της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής - Hellenic Rescue Team of Attica παρακολούθησαν το σχολείο "Public Safety Diver" της PADI .

Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες για την οργάνωση μιας υποβρύχιας ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, τους τρόπους υποβρύχιας έρευνας, τη χρήση ολοπρόσωπης μάσκας με ενσύρματη επικοινωνία, την ανελκυση θύματος και περισυλλογή αντικειμένων και την τεκμηρίωση στοιχείων ενός υποβρυχίου πεδίου.

Ύστερα από θεωρία και πρακτική εξάσκηση στο νερό 8 μέλη της ομάδας , 6 άνδρες και 2 γυναίκες, πιστοποιήθηκαν ως Δύτες Δημόσιας Ασφάλειας.

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή μας Αλέξανδρο Μαλαγάρη για την άρτια κι πολύ ενδιαφέρουσα εκπαίδευση, όπως και το καταδυτικό κέντρο Kerveli Village Diving Center στη Σάμο για τη διευκόλυνση μας με τη διεξαγωγή των μαθημάτων στην Αθήνα.

Με αυτήν την εκπαίδευση η ομάδα αναβαθμίζει τον ρόλο και τις δυνατότητές της σε περιστατικά υποβρύχιας Έρευνας και Διάσωσης.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής