newsΤα νέα μας..

Διεθνές Βραβείο στην ΕΟΔΑ - Best Paper / Murray Turoff Award_ISCRAM

106986604 10223701949636443 5482180948876392021 n

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται η 2η επέτειος από την πυρκαγιά στο #Μάτι. Πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε ως Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής - Hellenic Rescue Team of Attica να ετοιμάσουμε μια εργασία όπου περιγράφουμε τι συνέβη εκεί, καθώς και στις πλημμύρες στη #Μάνδρα λίγους μήνες νωρίτερα. Οι δύο αυτές καταστροφές είναι οι χειρότερες των τελευταίων ετών στη χώρα.

Η εργασία μας (link παρακάτω) υποβλήθηκε στο ISCRAM, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξειδικευμένα διεθνή συνέδρια σε αυτό το ερευνητικό πεδίο. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η εργασία μας όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά πήρε και την πρώτη θέση (Best Paper / Murray Turoff Award) στη σχετική κατηγορία.

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί ανάλογο υλικό από τη ματιά των διασωστών μέσα στην "καυτή ζώνη" στα δύο αυτά περιστατικά, σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε διεθνές ακροατήριο ειδικών στον τομέα (USAR). Το φετινό συνέδριο έχει αναβληθεί ήδη λόγω του Covid-19, όμως του χρόνου το Μάιο θα είμαστε στο Virginia Tech (ΗΠΑ) για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και να παραλάβουμε το βραβείο. Ελπίζουμε η δουλειά μας να βοηθήσει έστω και λίγο στο να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την "επόμενη φορά".

Η συμμετοχή μας στο συνέδριο είναι μέρος των δράσεων στα πλαίσια των τριών ερευνητικών προγραμμάτων (EU H2020) INGENIOUS, CURSOR, FASTER, στα οποία η ομάδα μας συμμετέχει ως domain expert & technology demonstrator.


ISCRAM: Information Systems for Crisis Response And Management -- https://iscram.org/

(open-access)
"Emergency response in recent urban/suburban disaster events in Attica: Technology gaps, limitations and lessons learned"
*** official version (6-pages):
http://idl.iscram.org/…/2289_SpyrosChrysanthopoulos_etal202…
*** extended version (10-pages):
https://drive.google.com/…/1I_IyOTQIeOq-azFO7ZeQdvKvIf…/view


 

106996627 10223701949316435 8760302855417075615 n  106741675 10223701949916450 7137091346934293851 n

 

Πάσχα 2020

pasxa 20

Χορηγία Ομάδα Zumba Πάρκου Αττικής Οδού - AED

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής - Hellenic Rescue Team of Attica ευχαριστεί θερμά την "Oμάδα Mαθητών Zumba Πάρκου Αττικής Οδού" και τον δάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Καράβαλη για την χορηγία ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) CU- Medical iPAD SP1.

Η παραπάνω δωρεά ενισχύει την επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας και εξοπλίζει το προσωπικό της με ακόμα ένα εργαλείο στην αντιμετώπιση του επείγοντος και ειδικά της Καρδιακής Ανακοπής.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας στο έργο μας.

Χορηγία " Μαρίνα Φλοίσβου - Καταδυτικός Εξοπλισμός"

marinaΗ Μαρίνα Φλοίσβου / Flisvos Marina - The Mega Yacht Destination in Greece, στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πραγματοποίησε πρόσφατα χορηγία καταδυτικού εξοπλισμού προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής - Hellenic Rescue Team of Attica.

Η χορηγία ενισχύει τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του Τομέα Υγρού Στοιχείου της ομάδας μας, διευρύνοντας τις δυνατότητες επιχείρησης υποβρύχιας έρευνας και διάσωσης, στις οποίες συμμετέχει η ΕΟΔΑ, συνεπικουρώντας το έργο των κρατικών φορέων.
Η ΕΟΔ Αττικής ευχαριστεί θερμά τη Μαρίνα Φλοίσβου και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της χορηγίας

fiales

Χορηγία AED - Ομάδα Zumba Πάρκου Αττικής Οδού

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής - Hellenic Rescue Team of Attica ευχαριστεί θερμά την "Oμάδα Mαθητών Zumba Πάρκου Αττικής Οδού" και τον δάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Καράβαλη για την χορηγία ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) CU - Medical iPAD SP1

Η παραπάνω δωρεά ενισχύει την επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας και εξοπλίζει το προσωπικό της με ακόμα ένα εργαλείο στην αντιμετώπιση του επείγοντος και ειδικά της Καρδιακής Ανακοπής.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας στο έργο μας

zumba1 zumba2
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner