Δελτίο Τύπου 23 Απρ 2017

Το Σάββατο 1η Απριλίου, η Επιτροπή Σχεδιασμού & Επιχείρησεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής πραγματοποίησε σύνθετη άσκηση ‘Έρευνας και Διάσωσης στην ευρύτερη περιοχή του Λαιμού Βουλιαγμένης.

Η άσκηση είχε διάρκεια πλέον των 4ωρών και σχεδιάστηκε ως προσομοίωση πραγματικού περιστατικού ανατροπής τουριστικού σκάφους με 18 ναυαγούς, σε ακτίνα 3.ν.μιλίων από την ακτή. Με βάση το σενάριο, κάποιοι κατόρθωσαν να προσεγγίσουν βραχώδη τμήματα της ακτής, όπου εντοπίστηκαν από πεζοπόρα τμήματα, ανελκύσθηκαν με τεχνικές διάσωσης σε κάθετο πεδίο και πεδίο μεσαίας κλίσης, ενώ οι ναυαγοί, που παρέμειναν στη θάλασσα, εντοπίστηκαν από διασωστικά σκάφη και κλιμάκιο δυτών της Ομάδας.

Τα επιμέρους περιστατικά διάσωσης συνδυάστηκαν με ρεαλιστικά σενάρια παροχής βασικών και εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών, στη θάλασσα , εν πλω και στην ξηρά. Στην άσκηση συμμετείχαν 40 μέλη της Ομάδας, 21 ναυαγοσώστες της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής ως αγνοούμενοι-ναυαγοί, 5 διασώστες της «Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων» (ΕΔΟΚ) και 2 διασώστες ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ως παρατηρητές παρευρέθησαν εκπρόσωποι Κρατικών Φορέων (από το Λιμενικό Σώμα, την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής), καθώς από το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν.Βουτζά-- Προβαλίνθου.

Ευχαριστούμε θερμά την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής, που δίχως τη συμμετοχή των μελών της θα ήταν αδύνατη η προσομοίωση της άσκησης με πραγματικό περιστατικό. Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους εθελοντικούς και κρατικούς φορείς που τίμησαν με τη συμμετοχή και την παρουσία τους στην άσκηση την Ελληνική Ομάδας Διάσωσης Αττικής.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Newsletters

Pick the list wich you want to subscribe to, enter your name and email and press "Subscribe".
Soon you will recieve a verification email.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

112 logo eng

amber banner