Μάρτιος 2017 - Μήνας Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΕΟΔΑ

Blooddonnor 2Πριν χρόνια στις  11 Ιουν 2007, δημιουργήθηκε η Τράπεζα Αίματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), με σκοπό την κάλυψη αίματος στην περίπτωση που ένα μέλος της βρεθεί σε ανάγκη.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα αρκετά μέλη, είτε συστηματικά είτε περιστασιακά,  βοήθησαν ώστε να υπάρχει ένα σεβαστό απόθεμα φιαλών αίματος διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Με την δωρεά τους βοηθήθηκαν μέχρι σήμερα 15 συνάνθρωποί μας.

Δυστυχώς όμως οι απαιτήσεις τον τελευταίο καιρό αυξήθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα και στην τράπεζα της ΕΟΔΑ, ακολουθώντας δυστυχώς και τη γενική εικόνα και κατάσταση των αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα, να μειωθούν τα αποθέματα δραματικά.


Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση της τράπεζας αίματος που διατηρούμε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας και να είμαστε αυτάρκεις, αλλά και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας όταν παραστεί ανάγκη διοργανώνουμε μήνα αιμοδοσίας για τον Μάρτη.


Όποιο μέλος ή φίλος της ΕΟΔΑ επιθυμεί μπορεί να μας δωρίσει 15’ από τον χρόνο του, να πάει στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που επιθυμεί και να προσφέρει αίμα σημειώνοντας ότι δωρίζει στην «Τράπεζα Αίματος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής» με αριθμό μητρώου 13868 που διατηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό.

blooddonor 1

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Newsletters

Pick the list wich you want to subscribe to, enter your name and email and press "Subscribe".
Soon you will recieve a verification email.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

112 logo eng

amber banner