Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) 2010

setheΔεκαπενταμελές κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μετέβη την 27 Σεπ 2010 στη Καλαμάτα, και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την δευτερη 5ήμερη εκπαίδευση στο «Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας».
Σκοπός του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.) είναι η παροχή σε όλα τα πληρώματα αέρος της ΠΑ, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στη θαλάσσια επιβίωση.Στη διάρκεια της 5ημερης εκπαίδευσης τα μέλη της Ε.Ο.Δ. παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις της εκπαίδευσης (θεωρητική & πρακτική) που αφορούσαν την θαλάσσια επιβίωση Πληρωμάτων Μεταφορικών – Ελικοφόρων αεροσκαφών κατόπιν αεροπορικού ατυχήματος στη θάλασσα. Μεταξύ άλλων η θεωρητική εκπαίδευση συμπεριλάμβανε τη εκμάθηση και χρήση των σωστικών μέσων των Μεταφορικών – Ελικοφόρων αεροσκαφών της Π.Α., τεχνικές και διαδικασίες επιβίωσης στο υγρό στοιχείο, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, εισαγωγή στις Πρώτες Βοήθειες, ψυχολογία κ.α. Στο πρακτικό σκέλος της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι καλούνταν να εφαρμόσουν τις διαδικασίες που διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαίδευσης, μέσα από διάφορα σενάρια που υλοποιούνταν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτών και του Δ/κτη του Σ.Ε.Θ.Ε. Ασ,/χου (Ι) Γ. Καραβλίδη.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκε πτυχίο αφού κρίθηκαν επιτυχόντες σε όλους τους Τελικούς Αντικειμενικούς Σκοπούς της πρακτικής εκπαίδευσης και έχοντας λάβει άνω του 70% βαθμολογία στις τελικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν μετά την κάλυψη της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Στο παρελθόν αρκετά μέλη της Ε.Ο.Δ. έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς από το εν λόγω σχολείο και σε συνδυασμό με το «Σχολείο Διαφυγής από Βυθιζόμενο Ελικόπτερο» ή «Helo Dunker» του Π.Ν. , αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης για την ασφαλέστερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων έρευνας - διάσωσης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά την ηγεσία της Π.Α. καθώς και τα στελέχη του Σ.Ε.Θ.Ε. για την άριστη συνεργασία και το υψηλό επίπεδο γνώσεων που παρείχε στα μέλη της, καθότι με αυτόν το τρόπο ενδυναμώνεται η τεχνική κατάρτιση των μελών της, ενδυναμώνοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ομάδας σε επιχειρήσεις έρευνας & διάσωσης.
Ευελπιστούμε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει μελλοντικά ως οδηγός για την περαιτέρω εκπαίδευση των εθελοντών διασωστών της Ε.Ο.Δ

tys sethe01

tys sethe02

 tys sethe03

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner