Εξάσκηση ΧΤ - 4-5 Φεβ 17- SAR σε χειμερινό πεδίο

 

Τo Σαββατοκύριακο 4 & 5 Φεβρουαρίου, ο Χερσαίος Τομέας (XT) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής πραγματοποίησε εξάσκηση σε ορεινό πεδίο στη Ζήρεια.

Μέλη της Ειδικότητας Χειμερινού Βουνού καθώς και νέα μέλη εξασκήθηκαν στη ασφαλή κίνηση σε χιονισμένο πεδίο, πτώσεις, αγκυρώσεις, κίνηση φορείου σε μικρή και μεσαία κλίση καθώς και στους τρόπους έρευνας αγνοουμένων απο χιονοστιβάδα με χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Ο Χερσαίος Τομέας ασχολείται με αντικείμενα της Ορεινής Έρευνας και Διάσωσης καθώς και της Τεχνικής Διάσωσης με Χρήση Σχοινιών. Mέσω των συχνών εξασκήσεων και της συνεχούς κατάρτισης των μελών του, επιτυγχάνει να διατηρεί υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο.

 

1  2   3
 
 5  7  8  
4
 
6
 

Εξάσκηση Χερσαίου Τομέα 9/10/2016

 

14572846 1198475463532358 664215494552187502 nΤη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, τα μέλη του Χερσαίου Τομέα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής πραγματοποίησαν εξάσκηση σε αντικείμενα της διάσωσης σε πεδίο μεσαίας κλίσης στον Υμηττό.
Η κίνηση διασωστών σε πεδίο μεσαίας κλίσης καθώς και οι διαδικασίες της διάσωσης τραυματία απαιτούν χρήση σχοινιών και ειδικούς χειρισμούς με τα φορεία, ώστε να επιτυγχάνεται με ασφάλεια η όλη επιχείρηση.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εξάσκηση Χερσαίου Τομέα 9/10/2016

Εξάσκηση στους Τρόπους Έρευνας

( 1 Αξιολόγηση ) 

Τη Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εξάσκηση των μελών του Χερσαίου Τομέα στους τρόπους έρευνας. Ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες κάθε περιστατικού με αγνοούμενους σε ορεινό πεδίο, ο εκάστοτε επικεφαλής επιλέγει διαφορετικούς τρόπους έρευνας. Στην εξάσκηση συμμετείχαν 6 μέλη της ομάδας.

2η Εξάσκηση Ειδικότητας Κάθετου Πεδίου

( 1 Αξιολόγηση ) 

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο τεχνικό πεδίου στη περιοχή του Παπάγου εξάσκηση των μελών της ειδικότητας Μεγάλης Κλίσης-Κάθετου Πεδίου του Χερσαίου Τομέα στο αντικείμενο της χρήσης του διασωστικού τριπόδου.

Συνολικά συμμετείχαν 9 μέλη της ειδικότητας.

Εξάσκηση Προσανατολισμού στη Πάρνηθα

( 1 Αξιολόγηση ) 

Τη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εξάσκηση του Χερσαίου Τομέα στο προσανατολισμό και στο orienteering. Συμμετείχαν 18 μέλη της ομάδας τα οποία χωρισμένα σε ομάδες κινήθηκαν σε περιοχές της Πάρνηθας ακολουθώντας στίγματα και πορείες χρησιμοποιώντας μόνο τις πυξίδες και τους χάρτες τους.

 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

blood Donor

AlertW

112 logo eng

amber banner