Ατύχημα στο Λούσιο ποταμο

Η ΕΟΔ Αττικής συμμετείχε στις έρευνες στον Αλφειό ποταμό για τον εντοπισμό 30χρονου άνδρα που αγνοούταν από το απόγευμα της Κυριακής, όταν η βάρκα του ανατράπηκε ενώ έκανε ράφτινγκ.


Αμέσως σχεδόν ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού, στις οποίες συμμετείχαν η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία, ή ΕΟΔ Αρκαδίας, η ΕΟΔ Αττικής και άλλοι εθελοντές.

Ο καιρός στην Αρκαδία ήταν άστατος με βροχές. Το ατύχημα σημειώθηκε 200 μέτρα πριν τη γέφυρα του Κούκου κοντά στα σύνορα των νομών Αρκαδίας ? Ηλείας.
Τελικά η σορός του άτυχου νέου εντοπίστηκε χτες Δευτέρα στις 17:20, μέσα σε φαράγγι του ποταμού, στην περιοχή Θεισόα.


Λόγω της πολύ δυνατής ροής του ποταμού και της κακής μορφολογίας του σημείου, η ανάσυρση της σορού ήταν αδύνατο να γίνει την ίδια μέρα.

Στις 12:50 εκπαιδευμένα μέλη της ΕΟΔ Αττικής στις καταβάσεις ποταμού*, οδηγοί καταβάσεων ποταμών και στελέχη της ΕΜΑΚ, προσέγγισαν τη σορό με 2 βάρκες, την ανέσυραν μετά από 2ωρη προσπάθεια και την παρέλαβε το ελικόπτερο Super Puma.

Η ΕΟΔ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη οικογένεια του άτυχου νέου, και τις ευχαριστίες της σε όλους τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση για την πολύ καλή συνεργασία.

 

 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner