Ενημερωτική Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών ΟΑΕΔ_2018

oaed logo smTην Τετάρτη 9 Μαΐου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση πάνω στις Πρώτες Βοήθειες και την ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση στους εργαζομένους ΟΑΕΔ μετά από αίτημα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ κου Μακράκη Γεωργίου.

 

Στα πλαίσια της πρόληψης και της κοινωνικής προσφοράς, τα μέλη της Ειδικότητας "MEDIC" οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Βασικών Πρώτων Βοηθειών (AHA,ERC,ECSI,ASHI) πραγματοποιούν συχνά ενημερωτικά σεμινάρια και ειδικές προσαρμοσμένες παρουσιάσεις σε θέματα Παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Ενημερωτική παρουσίαση 123ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

received 10213289132755828

 

 Tην Πέμπτη 19 Απριλίου  η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση πάνω στις Πρώτες Βοήθειες και την ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Δυτικής Αττικής μετά από αίτημα του Δντη κου Ζητρίδη Χαρίδημου. 

Στα πλαίσια της πρόληψης και της κοινωνικής προσφοράς, τα μέλη της Ειδικότητας "MEDIC" οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Βασικών Πρώτων Βοηθειών

Διαβάστε περισσότερα: Ενημερωτική παρουσίαση 123ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

Σχ. Πολιτικών Μηχανικών - Παρουσίαση Βασικών Πρώτων Βοηθειών_Mαρτιος 18

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τη Σχ. Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου συμμετείχε την 1η Μαρτ 18 για 2η φορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Α' Εξαμ του τμήματος, ανέλαβε να παρουσιάσει εργαστηριακό μάθημα με θέμα "Βασική ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση και Βασικές Πρώτες Βοήθειες" 

Το εργαστηριακό μάθημα - παρουσίαση παρακουλούθησαν 75 περίπου φοιτητές για το τρέχον εξάμηνο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Διδακτικό και Επιστημονικό προσωπικό του Τμήμ. Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου όπως και τον Κοσμήτορα του τμήματος κο Κουτσογιάννη για τη τιμή που μας έγινε επιλέγοντάς μας ως μέρος της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.

 28643309 10155075475975740 1161234588 o emp1 

Σχ. Πολιτικών Μηχανικών - Παρουσίαση Βασικών Πρώτων Βοηθειών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής μετά από αίτημα του υπευθύνου Εργαστ. Καθηγητή του Εργαστηρίου Οπλισμένου Σκυροδέματος συμμετείχε στις 13 Οκτ 2017 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Α' Εξαμ. του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και συνεχίζοντας την συνεργασία μαζί τους, και ανέλαβε να  παρουσιάσει ένα εργαστηριακό μάθημα με θέμα Βασική ΚΑΡΠΑ και Βασικές Πρώτες Βοήθειες.

Το εργαστηριακό μάθημα - παρουσίαση παρακουλούθησαν 75 περίπου φοιτητές για το τρέχον εξάμηνο με πρόβλεψη άλλη μία παρουσίαση τον Φεβ. 2018.

Επίσης η ΕΟΔΑ βραβεύθηκε για την προσφορά της και τη βοήθειά της από τον Κοσμήτορα του τμήματος κο Δ. Κουτσογιάννη με το Αναμνηστικό της επετείου ίδρυσης της Σχολής που κλείνει πιά 130 χρόνια .

Οι εισηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Εργ. Αντισεισμικής Τεχνολογίας και να παρακολουθήσουν μια σεισμική δοκιμή σε κατασκευή ηλεκτρολογικού τύπου (μετασχηματιστής υψηλής τάσης), αλλά κυρίως είχαν την χαρά και τιμή να μιλήσουν με τον Επικ. Καθηγητή κο Χ. Μουζάκη και τον κο Μ.Ασημακόπουλο για πιθανή συνεργασία με το Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών της ΕΟΔΑ. Είναι άξιο να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σεισμική τράπεζα είναι από τις 4 καλύτερες του κόσμου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Διδακτικό και Επιστημονικό προσωπικό του Τμήμ. Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου για τη τιμή που μας έγινε επιλέγοντάς μας ως μέρος της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.

received 10154746654275740  received 10154746653945740  received 10154746655990740

Ενημερωτική Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών - Γυμναστήριο Sons Of Fitness

Μετά από αίτημα του γυμναστηρίου Sons of Fitness η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής έκανε παρουσίαση Βασικών Πρώτων Βοηθειών και Βασικής ΚΑΡΠΑ στα μέλη του γυμναστηρίου συνεχίζοντας το ενημερωτικό της έργο στο κοινωνικό σύνολο.

Ευχαριστούμε το γυμναστήριο για τη φιλοξενία.

 

17991941 1819583945031250 5080332813187476047 n

 

 

Μάρτιος 2017 - Μήνας Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΕΟΔΑ

Blooddonnor 2Πριν χρόνια στις  11 Ιουν 2007, δημιουργήθηκε η Τράπεζα Αίματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), με σκοπό την κάλυψη αίματος στην περίπτωση που ένα μέλος της βρεθεί σε ανάγκη.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα αρκετά μέλη, είτε συστηματικά είτε περιστασιακά,  βοήθησαν ώστε να υπάρχει ένα σεβαστό απόθεμα φιαλών αίματος διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Με την δωρεά τους βοηθήθηκαν μέχρι σήμερα 15 συνάνθρωποί μας.

Δυστυχώς όμως οι απαιτήσεις τον τελευταίο καιρό αυξήθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα και στην τράπεζα της ΕΟΔΑ, ακολουθώντας δυστυχώς και τη γενική εικόνα και κατάσταση των αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα, να μειωθούν τα αποθέματα δραματικά.


Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση της τράπεζας αίματος που διατηρούμε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας και να είμαστε αυτάρκεις, αλλά και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας όταν παραστεί ανάγκη διοργανώνουμε μήνα αιμοδοσίας για τον Μάρτη.


Όποιο μέλος ή φίλος της ΕΟΔΑ επιθυμεί μπορεί να μας δωρίσει 15’ από τον χρόνο του, να πάει στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που επιθυμεί και να προσφέρει αίμα σημειώνοντας ότι δωρίζει στην «Τράπεζα Αίματος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής» με αριθμό μητρώου 13868 που διατηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό.

blooddonor 1

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Ενημερωτική Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών - Περιπατατητική Ομάδα Υμηττού
 2. Επιφυλακή 31/12 - 10/1 για έντονα καιρικά φαινόμενα
 3. Επιφυλακή για έντονα καιρικά φαινόμενα
 4. Συμμετοχή στην εκδήλωση "Make a wish"
 5. Άσκηση πεδίου με κωδική ονομασία "ΤΡΟΙΑ 2016"
 6. Είδη πρώτης ανάγκης
 7. Υποστήριξη ΕΟΔ Σάμου, Φεβρουάριος 2016
 8. Υποστήριξη Πλημμυροπαθών στη Σκόπελο
 9. Κάλυψη μουσικής εκδήλωσης, Μαρούσι
 10. Υποστήριξη ΕΟΔ Σάμου
 11. Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στους "Μηχανικούς της Γης"
 12. Συγκέντρωση Ιατροφαρμακευτικού Υλικού
 13. 3ο Οδηγικό Πανηγύρι, ΣΕΟ Φιλοθέη
 14. Παρουσίαση ατομικού φαρμακείου
 15. Υποστήριξη και συμμετοχή στην Ημέρα Χαράς για όλη την οικογένεια: Make-A-Wish Ελλάδος.
 16. Υποστήριξη και συμμετοχή στην Ημέρα Χαράς για όλη την οικογένεια: Make-A-Wish Ελλάδος
 17. Χριστουγεννιάτικο Bazaar "Θεοτόκος"
 18. 1ος Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού
 19. Τι θα κάνεις εσύ για αυτό;
 20. Δράση Προσφοράς και Αγάπης
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner